Kunstblikken

Voel jij het ook? De lente! Je ziet en voelt het aan alles. Het licht verandert, de grauwe winterbermen worden weer mooi ingekleurd door ontluikende bolletjes. Er verschijnen langzaam weer blaadjes en bloesem aan de bomen. Fris groen en door de mooie zonnige dagen van de afgelopen tijd ook prachtig helder blauw. Ik merk dat de energie in mij ook shift, van moe en zwaarmoediger, weinig creatiekracht, naar lichter en meer zin in maken, naar buiten, me verbinden met mensen en de dingen om me heen.

Verse blik(ken)

De afgelopen jaren waren uitdagend op meerdere manieren. Iets wat me zwaar viel was dat we zo vaak en voor zo’n lange tijd niet fysiek konden samenkomen. Dit was juist één van de dingen waar ik echt energie uit haalde: mensen met zichzelf en elkaar in verbinding brengen! Al sinds het begin van mijn ondernemerschap heb ik bijvoorbeeld samen met Melanie Westdijk ondernemers bij elkaar gebracht tijdens de brainstorm-en netwerkevents van Verse Blikken. Zo fijn om te zien hoe mensen die elkaar niet kennen binnen no-time écht in gesprek komen met elkaar en er zelfs blijvende connecties ontstaan! We probeerden de afgelopen jaren overigens nog wel een online-versie van het event, maar het was voor mij persoonlijk toch niet te vergelijken met échte ontmoetingen in levende lijve.

Het niet of moeilijker kunnen samenkomen met mensen, in groepsverband of 1-op-1, maakte ook dat ik mijn ambities ten aanzien van het coachen en inzetten van Art Based Learning minder makkelijk van de grond kreeg. Musea moesten voor langere tijd sluiten, precies de omgeving waar nu juist ‘the magic happens’, waar je door middel van het aandachtig beschouwen van kunst een nieuw perspectief, inzichten, een ‘verse blik’ kunt vinden. Gelukkig kon ik zo nu en dan, tussen de lockdowns door, nog wel op pad met een paar mensen, zoals bijvoorbeeld in de Stadscocon in Schiedam en – een hoogtepunt vorig jaar – een heuse Kunstgetaway naar Lille en omgeving. Ook gaf ik een aantal maal de workshop “Creativiteit als spiegel”, een kennismaking met Art Based Learning in het fijne atelier van Kunstmest Rotterdam-collega Caroline Ellerbeck.

Ga je mee?

Nu de lente zich zo aandient voelt dat als een frisse start, alles komt tot bloei en de natuur gaat weer stromen. Helemaal nu, nu het voelt of we ook nog eens uit een lange winterslaap zijn gekomen door de pandemie. De creativiteit in mij komt weer op gang! Er komen ideeën en de behoefte om weer letterlijk naar buiten te gaan! Heb jij dat ook? Dan nodig ik je graag uit!

Ik neem je graag mee op Art Based Learning-reis! Een prachtige manier om bij jezelf en wat er zich in jou afspeelt en/of wil ontluiken af te stemmen door een tijdje aandachtig stil te staan bij een kunstwerk. Rustgevend en mindfull, maar ook inzichtgevend! Misschien heb je een persoonlijke vraag die je bezighoudt? Of ben je ondernemer en heb je een ondernemersvraag? Een kunstkenner-of liefhebber hoef je hier niet voor te zijn, enkel de bereidheid je te laten verrassen door de kunst!

Kunstblikken!

De eerste mogelijkheid voor een Art Based Learning-ervaring is al snel! Met dit prachtige voorjaarsweer wil ik graag naar buiten op zoek naar ‘kunstblikken’. Inspiratie en inzicht uit de kunst in een groene omgeving dit keer!

We wandelen in Delft bij Stichting Land Art, in de natuur en tussen de kunst! Ontmoet en verbindt met anderen. Je krijgt een aantal gerichte opdrachten van mij die je inzicht zullen opleveren. Een ochtend vol zon en inspiratie op woensdag 23 maart van 09.30 uur tot 12.00 uur! Als je mee wilt kun je je aanmelden via onderstaande link. En als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met mij op!

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Misschien vind je dit ook interessant:

Relationship

Al enige tijd geleden kreeg ik een verzoek van Roselinde van der Wiel, promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen, om voor haar proefschrift “Moving On –

Spread your wings and fly

Ken je dat gevoel, dat je soms kanten van jezelf die “groots” aanvoelen niet durft te laten zien? Dat we maar normaal en niet te

Cloudy days in a blue sky

Het is al vier maanden geleden, maar soms hebben zaken even de tijd nodig om er woorden en beeld aan te kunnen geven. In het

Kunstblikken

Voel jij het ook? De lente! Je ziet en voelt het aan alles. Het licht verandert, de grauwe winterbermen worden weer mooi ingekleurd door ontluikende

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang alle updates in je mailbox