Coaching

Ben jij op zoek naar meer rust en tevredenheid in je leven? Vraag jij je wel eens af wat jou tegenhoudt de dingen te doen en het leven te leiden waar jíj je gelukkig bij voelt? Of misschien herken jij wel bepaalde thema’s die jou al langere tijd bezig houden of tegenhouden?

Ieder mens gaat in zijn leven door verschillende fasen met de daarbij behorende persoonlijke vragen. Uit eigen ervaring weet ik, dat inzicht krijgen in je persoonlijke vragen en het beantwoorden van die vragen, vaak beter gaat als je er samen met iemand naar kijkt. Ik heb verschillende benaderingen uitgeprobeerd en ontdekte dat de echt wezenlijke veranderingen in mijn leven pas kwamen, toen ik inzicht kreeg in wat er zich in mijn onbewuste afspeelde.

Kunst als spiegel

Heel hard nadenken – jarenlang mijn strategie bij uitdagingen! – helpt vaak niet bij het nemen van beslissingen of het vinden van oplossingen. We hebben als mensen teveel waarde toegekend aan het bewustzijn, het denken. Het onbewuste zien we als ondergeschikt, een soort ondersteuning van het bewustzijn. Maar het is juist andersom!

Het onbewuste is allesbepalend! Ons onbewuste stuurt (met een verwerkingscapaciteit die ongeveer 200.000 keer zo groot is als die van het bewustzijn) ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Daarom is het juist ook zo ingewikkeld om bepaalde beperkende patronen te herkennen en aan te pakken in je leven! Wat jou beperkt om rust en tevredenheid te ervaren bevind zich veelal in je onbewuste! (Wil je alles weten over het onbewuste, dan is het boek “Het slimme onbewuste” van Ap Dijksterhuis een aanrader!)

Maar hoe bereik je dit onbewuste, of beter gezegd, hoe krijg je bewust wat onbewust is? Dit kan door het kijken naar kunst!

‘Kunst als spiegel van de ziel’ zou je kunnen zeggen!

IMG_4818
Art-based learning

Als coach help ik je jouw persoonlijke vragen in beeld te krijgen en antwoorden daarop te vinden. Hiervoor ontwikkelde ik een bijzonder coachingstraject, waarbij kunst en creativiteit centraal staan. Ik maak gebruik van een beproefde methodiek: Art Based Learning. Een methode waarbij kunst je helpt je onbewuste aan te spreken. Ook als je jezelf niet creatief acht of geïnteresseerd in kunst, kan dit traject heel waardevol voor je zijn.

Misschien wel juíst dan, omdat de weg naar persoonlijke groei zich niet bevind op het pad dat je al kent!
Art Based Learning is een manier om met jezelf te verbinden, je persoonlijke vragen niet in eerste instantie vanuit het denken te benaderen maar vanuit gevoel en intuïtie. Dan ontstaat er ruimte en inzicht en kunnen we samen reflecteren op wat je ontdekte en welke stappen je zou kunnen zetten op weg naar meer rust, energie, inspiratie en creativiteit!

neeltje_m

Hoe werkt het?

Denk jij nu: ja, dat wil ik!
Dit is hoe we aan de slag gaan:

Het traject bestaat uit een korte (gratis) intake en 5 opeenvolgende sessies.