Time to stop acting…

Het leven is als een ui, herken je dat? Hoe ouder je wordt en hoe verder je je ontwikkelt, hoe meer laagjes van je afvallen die misschien niet (meer) zo bij je passen. Je beweegt steeds dichter naar je eigen kern, zoals het afpellen van een ui. En als je een ui pelt levert dat soms ook tranen op… Uiteindelijk kan de ui met al zijn lagen ook de voeding zijn voor een mooie bloem. Vandaag is een mooie dag voor weer een nieuwe laag van mijn ui. 

It’s time to stop acting and start being me. 

Tijd voor Neeltje Anne.

Vandaag is het precies vijf jaar geleden. Vijf jaar geleden dat ik de zekerheid van een vaste baan achter mij liet. Een pittige, spannende maar ook noodzakelijke stap destijds. Kort daarna stapte ik een nieuw avontuur tegemoet: ik startte “MAP Art and Acting” en begon als zelfstandig trainingsactrice en beeldend kunstenaar. 

In een eerder blog van drie jaar geleden, “In to the woods”, beschrijf ik, dat ik destijds  “rechtstreeks vanuit een situatie waarin ik mij onveilig had gevoeld het bos in was gelopen”. Ik startte het ondernemersavontuur niet vanuit moed en zelfvertrouwen, al leek dat voor de buitenwacht misschien vaak wel zo, maar als een soort vlucht voorwaarts. Met de pijn en het verdriet van wat er in de jaren daarvoor was gebeurd nog heel dicht onder de oppervlakte. De eerste jaren was het “ondernemen met de handrem er op”, ik acteerde nauwelijks en de kunst die ik maakte durfde ik niet te laten zien. 

In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd, ben ik gegroeid en heb ik heel veel geleerd. Ik heb succes en ook veel uitdaging en ‘falen’ gekend. Het was geweldig en soms ook heel moeilijk en eenzaam. Ik was apetrots en voelde me succesvol, maar ook zeker zo vaak onzeker en klaar om de handdoek in de ring te gooien, een loser die niet meer meetelt in het land van “succesvolle mensen met een dikke baan en dito salaris”. Die woorden klinken hard, maar het is wat ik regelmatig tegen mijzelf zei en nog wel eens voel als het moeilijk is. Ik koos geen makkelijk pad, maar koos en zocht wél het pad dat bij mij hoort. Want bloed kruipt waar het niet gaan kan….

En nu is het dus tijd voor die nieuwe laag. Om de oude laag los te laten, had ik het nodig om even stil te staan en terug te blikken. Een dierbare vriend zei het al veel langer geleden: “Is het niet tijd dat je stopt met acteren en als jezelf aan tafel gaat zitten?” Hij had gelijk. 

Het klopt niet meer om te werken onder de naam MAP Art and Acting. Ik laat het acteren los en daarmee dus ook deze naam. Voortaan kun je me vinden onder de naam Neeltje Anne, de namen die ik al heel mijn leven draag.

Ik ben Neeltje Anne – beeldschenker. 

Als beeldend kunstenaar breng ik mijn eigen innerlijke wereld in beeld én kan ik voor jou beeld maken passend bij jouw verhaal of wens. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

Als coach help ik jou op creatieve wijze en met behulp van kunst je persoonlijke vragen en de weg naar de antwoorden op die vragen in beeld te krijgen.

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Misschien vind je dit ook interessant:

Relationship

Al enige tijd geleden kreeg ik een verzoek van Roselinde van der Wiel, promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen, om voor haar proefschrift “Moving On –

Spread your wings and fly

Ken je dat gevoel, dat je soms kanten van jezelf die “groots” aanvoelen niet durft te laten zien? Dat we maar normaal en niet te

Cloudy days in a blue sky

Het is al vier maanden geleden, maar soms hebben zaken even de tijd nodig om er woorden en beeld aan te kunnen geven. In het

Kunstblikken

Voel jij het ook? De lente! Je ziet en voelt het aan alles. Het licht verandert, de grauwe winterbermen worden weer mooi ingekleurd door ontluikende

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang alle updates in je mailbox