Logo “Innercompassion”

Karin Zwennicker benaderde mij met het verzoek mee te denken over een nieuwe huisstijl en logo voor haar bedrijf Innercompassion.nl en haar nieuw te starten platform Innercompassionacademy.nl.

Karin is een multi talent! Zij is gespecialiseerd in het coachen van kinderen en volwassenen die uit balans zijn geraakt door ‘life events’, emotionele gebeurtenissen en/of GGZ-diagnoses en/of psychische problemen. Karin biedt als Specialistische Jeugd- & Gezinscoach en Kindertherapeut hulp aan jeugdigen en gezinnen. Vanuit een rijke persoonlijke en professionele ervaring is Karin voor heel veel kinderen en gezinnen een rots in de branding en gaat zij naar eigen zeggen “verder waar een ander stopt”.

Zoals altijd bij het maken van een “beeld op maat” had ik meerdere uitgebreide gesprekken met Karin over de vraag wat zij met haar logo en huisstijl wil uitstralen, welke waarden voor haar belangrijk zijn, de symboliek in het beeld. Daarnaast spraken we over de sfeer die het beeld mag oproepen, kernwaarden en Karin’s visie.

Karin gaf aan dat “Kintsugi”, de Japanse kunst om gebroken aardewerk met goud te restaureren, een heel belangrijke metafoor is voor haar manier van werken. In het boek “Kintsugi. De schoonheid van emotionele scherven” volgt de schrijfster Celine Santini de verschillende stadia van Kintsugi voor het herstel van emotionele breuken en verwondingen. Het niet wegstoppen van je littekens, maar ze juist herstellen en ze zien als waardevolle tekens van de levenslessen die je leerde, is een belangrijke waarde voor Karin die door mij vertaald mocht worden naar beeld.

Logo Innercompassion

Innercompassion staat voor het volgen van je innerlijke kompas: er zit veel in jezelf! Wat dat is wil je gaan ontdekken en gebruiken in je leven. Ook de moeilijke stukken, de gebrokenheid, zijn belangrijk om te zien en niet weg te stoppen of te ontkennen. Balans vinden en houden is een continu proces.

We kwamen op het beeld van een stapeltje stenen: stenen als symbool voor kracht, onderlinge verbinding, eigenheid, maar ook soms wankel en uit balans. De symbolen op de stenen en het kleurgebruik verwijzen naar “veerkracht”, “zachte kracht”, de natuur en Kintsugi.

De stapel vormt een geheel maar bestaat ook uit losse onderdelen met ieder hun eigen kracht. Een mooie symboliek voor kinderen en het systeem waar ze onderdeel van zijn. Er zit gelaagdheid in en het gebruik van aquarelverf symboliseert transparantie en kwetsbaarheid, het goud de schoonheid.

Uiteindelijk is het een beeld geworden dat in balans is en dat in zijn onderdelen ook weer gebruikt kan worden als symbool voor alles waar Karin voor staat!

Karin Zwennicker

“Toen ik Neeltje vroeg om een logo voor mij te maken, had ik nog geen idee wat ik eigenlijk wilde! Neeltje heeft mij gevraagd om te vertellen over mijn bedrijven en wat de gedachten, mijn visie is achter beiden. Ook was zij zeer geïnteresseerd in mijn persoonlijk verhaal. Dat heeft gemaakt dat er tijdens deze gesprekken een extra verdieping is ontstaan in mijn relatie met mijn bedrijven. Door onze gesprekken ging ik weer even terug in de tijd, en werd ik mij nog bewuster van het waarom ik doe wat ik doe. Dit werd compleet toen het logo af was; het klopt helemaal met wie ik ben en waar ik voor sta. Dankjewel lieve Neeltje; je bent echt een beeldschenker.”

-referentie Karin-

Ben jij ook op zoek naar een passend beeld? Ik kijk graag samen met jou naar jouw wensen! Neem vrijblijvend contact met me op om te zien of ik jou kan helpen.

NB. De “zachte kracht stenen” die je ziet op de foto’s zijn door mij gemaakt! Ze zijn (binnenkort) verkrijgbaar in mijn webshop of stuur voor info een berichtje naar mij!

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Misschien vind je dit ook interessant:

Relationship

Al enige tijd geleden kreeg ik een verzoek van Roselinde van der Wiel, promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen, om voor haar proefschrift “Moving On –

Spread your wings and fly

Ken je dat gevoel, dat je soms kanten van jezelf die “groots” aanvoelen niet durft te laten zien? Dat we maar normaal en niet te

Cloudy days in a blue sky

Het is al vier maanden geleden, maar soms hebben zaken even de tijd nodig om er woorden en beeld aan te kunnen geven. In het

Kunstblikken

Voel jij het ook? De lente! Je ziet en voelt het aan alles. Het licht verandert, de grauwe winterbermen worden weer mooi ingekleurd door ontluikende

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang alle updates in je mailbox