#100daysoffamilyandfriends

In 2018 kwam het project “100 days of family and friends” tot stand. “The 100 day project” is een initiatief van een Amerikaans kunstenares, Elle Luna. Dit initiatief daagt mensen over de hele wereld uit hun creativiteit te uiten via dagelijkse posts op Instagram. Je kiest zelf een project en maakt 100 dagen lang iets in het kader van jouw project.

100 Day Project

Ik wilde al langere tijd iets maken met het thema “verbinding”. Verbinding is een van mijn kernwaarden en het is mijn missie om de onderlinge verbondenheid die er tussen alle mensen bestaat in beeld te brengen. Het is namelijk mijn overtuiging, dat als steeds meer voelbaar en zichtbaar wordt dat wij niet afgescheiden zijn van elkaar maar juist ten diepste verbonden (hoe verschillend we ook zijn), dit inzicht de wereld beter en mooier maakt. Want dat of diegene waar je je mee verbonden voelt zul je doorgaans koesteren en voor willen zorgen…

Verbinding is de reden waarom we hier zijn, het geeft zin en betekenis aan ons leven Brené Brown

Het idee om mijn grote familie-en vriendenkring te portretteren ontstond op een bijzonder moment en plek. Ik bevond mij op de uitvaart van mijn ome Cor. Een verdrietig en vrij plotseling afscheid na een kort ziekbed. Een volle aula met zijn naasten, vrienden, collega’s en voor een groot deel mijn eigen familieleden. Zo om mij heen kijkend besefte ik mij de waarde van het hebben van familie, de mensen met wie je onzichtbaar verbonden bent en die er op momenten als deze ineens toch zoveel als het kan zijn voor elkaar.

In loving memory: Ome Cor

Mijn grote familie loopt echt niet continu de deur bij elkaar plat. We zijn ook met velen, mijn beide ouders komen uit grote gezinnen (10 en 8 kinderen destijds) dus er zijn veel ooms, tantes, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Maar toch, als er verlies of feestvreugde is, is er altijd een inspanning van velen om er te zijn. En het overviel me daar op dat moment, ‘ik voel me verbonden met al deze mensen, wat ontzettend waardevol!’.

Als ‘ode’ aan zo veel mooie familie en vrienden in mijn leven (en 1 kat ;-), maakte ik uiteindelijk 108 portretten die samen één groot kunstwerk vormen. De werken zijn geschilderd in aquarelle op papier en zijn ieder 15 x 15 cm groot. Het heeft me een aantal maanden gekost, maar het resultaat is een prachtig werk van 180 x 120 cm! Me and my familie and friends, een kleurrijk geheel!

Zou jij ook een mooi portret van een dierbare willen? Of misschien wil jij je familie, gezin of vriendengroep op een bijzondere wijze in beeld brengen. Ik ga heel graag voor je aan de slag. Hier vind je meer informatie over mijn werkwijze en de mogelijke stylen waarin ik werk!

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Misschien vind je dit ook interessant:

Relationship

Al enige tijd geleden kreeg ik een verzoek van Roselinde van der Wiel, promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen, om voor haar proefschrift “Moving On –

Spread your wings and fly

Ken je dat gevoel, dat je soms kanten van jezelf die “groots” aanvoelen niet durft te laten zien? Dat we maar normaal en niet te

Cloudy days in a blue sky

Het is al vier maanden geleden, maar soms hebben zaken even de tijd nodig om er woorden en beeld aan te kunnen geven. In het

Kunstblikken

Voel jij het ook? De lente! Je ziet en voelt het aan alles. Het licht verandert, de grauwe winterbermen worden weer mooi ingekleurd door ontluikende

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang alle updates in je mailbox