#100daysoffamilyandfriends

In 2018 kwam het project “100 days of family and friends” tot stand. “The 100 day project” is een initiatief van een Amerikaans kunstenares, Elle Luna. Dit initiatief daagt mensen over de hele wereld uit hun creativiteit te uiten via dagelijkse posts op Instagram. Je kiest zelf een project en maakt 100 dagen lang iets in het kader van jouw project.

100 Day Project

Ik wilde al langere tijd iets maken met het thema “verbinding”. Verbinding is een van mijn kernwaarden en het is mijn missie om de onderlinge verbondenheid die er tussen alle mensen bestaat in beeld te brengen. Het is namelijk mijn overtuiging, dat als steeds meer voelbaar en zichtbaar wordt dat wij niet afgescheiden zijn van elkaar maar juist ten diepste verbonden (hoe verschillend we ook zijn), dit inzicht de wereld beter en mooier maakt. Want dat of diegene waar je je mee verbonden voelt zul je doorgaans koesteren en voor willen zorgen…

Verbinding is de reden waarom we hier zijn, het geeft zin en betekenis aan ons leven Brené Brown

Het idee om mijn grote familie-en vriendenkring te portretteren ontstond op een bijzonder moment en plek. Ik bevond mij op de uitvaart van mijn ome Cor. Een verdrietig en vrij plotseling afscheid na een kort ziekbed. Een volle aula met zijn naasten, vrienden, collega’s en voor een groot deel mijn eigen familieleden. Zo om mij heen kijkend besefte ik mij de waarde van het hebben van familie, de mensen met wie je onzichtbaar verbonden bent en die er op momenten als deze ineens toch zoveel als het kan zijn voor elkaar.

In loving memory: Ome Cor

Mijn grote familie loopt echt niet continu de deur bij elkaar plat. We zijn ook met velen, mijn beide ouders komen uit grote gezinnen (10 en 8 kinderen destijds) dus er zijn veel ooms, tantes, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Maar toch, als er verlies of feestvreugde is, is er altijd een inspanning van velen om er te zijn. En het overviel me daar op dat moment, ‘ik voel me verbonden met al deze mensen, wat ontzettend waardevol!’.

Als ‘ode’ aan zo veel mooie familie en vrienden in mijn leven (en 1 kat ;-), maakte ik uiteindelijk 108 portretten die samen één groot kunstwerk vormen. De werken zijn geschilderd in aquarelle op papier en zijn ieder 15 x 15 cm groot. Het heeft me een aantal maanden gekost, maar het resultaat is een prachtig werk van 180 x 120 cm! Me and my familie and friends, een kleurrijk geheel!

Zou jij ook een mooi portret van een dierbare willen? Of misschien wil jij je familie, gezin of vriendengroep op een bijzondere wijze in beeld brengen. Ik ga heel graag voor je aan de slag. Hier vind je meer informatie over mijn werkwijze en de mogelijke stylen waarin ik werk!

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Misschien vind je dit ook interessant:

Logo “Lavender Soul”

Al weer enige tijd geleden, tweede helft 2020, werd ik benaderd door Manon van Asten om voor haar “Lavender Soul” een beeldmerk te maken. De

Logo “Innercompassion”

Karin Zwennicker benaderde mij met het verzoek mee te denken over een nieuwe huisstijl en logo voor haar bedrijf Innercompassion.nl en haar nieuw te starten

Ontwerp kaft proefschrift

Begin 2020 kreeg ik het bijzondere en eervolle verzoek van Wesley de Jong, arts en promovendus, om voor zijn proefschrift “Endemic and Emerging infections –

Myndz raamdecoratie

Eind 2019 kreeg ik het verzoek van ondernemerscoach Mariëlla Vink – trotse eigenaresse van Myndz – om te helpen met het verfraaien van haar eerste

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang alle updates in je mailbox