deze dag is inmiddels voorbij, wil jij ook eens deelnemen, laat het weten dan houd ik je op de hoogte!

voor wie?

Je hebt een dierbare verloren en dit heeft grote impact op jouw leven. De wereld om je heen draait door alsof er niets gebeurd is, terwijl voor jou alles voor goed is veranderd. Je zou meer bij je gemis en verdriet willen stilstaan, maar je moet door en voor je het weet doe je weer volop mee aan de ratrace van het dagelijks bestaan. 

GEWOON DOORGAAN
Als je iemand verliest, staat je wereld op zijn kop. Na een tijdje wordt er van je verwacht  – en verwacht je misschien ook van jezelf – dat je weer doorgaat. Dat je weer aan het werk gaat, dat je weer zo goed mogelijk functioneert, dat je niet meer op onverwachte momenten stikverdrietig bent en de hele boel wel bij elkaar zou willen schreeuwen omdat je hem of haar zo ontzettend mist. Je hebt het gevoel dat je bijna ‘geen tijd’ hebt voor je rouw.

RUST EN TIJD VOOR JEZELF
Hoe fijn is het dan om een hele dag de rust en de tijd nemen voor jezelf en het rouwproces waar je in zit. Om in gezelschap van anderen die ook een dierbare hebben verloren handvatten aangereikt te krijgen om meer balans in je leven te krijgen. Balans tussen het leven met dat grote verlies en je leven zoals het nu is en hoe je dat verlies in je leven kunt integreren. 

Iedereen rouwt op zijn eigen manier, maar er zijn ook veel gemeenschappelijke ervaringen en emoties. Daarom zal er voldoende gelegenheid zijn om verhalen te delen. Verhalen die zullen zorgen voor herkenning en erkenning.  Door naar elkaar te luisteren, zal je merken dat de anderen soortgelijke gevoelens en uitdagingen hebben en dat je niet alleen bent in je rouw.

wat gaan we doen?

Door middel van creatieve werkvormen, individuele opdrachten en reflectie met elkaar kun je meer bij je gevoel komen en beter begrijpen wat er in jou leeft. Het is een kleine en intieme setting met veel persoonlijke aandacht, zodat je de ruimte hebt om op jouw eigen tempo te werken aan jouw rouwproces.

In de ochtend werken we met art based learning, waarbij het kijken naar kunst als hulpbron gebruikt wordt om jezelf en je emoties die er op dat moment spelen te begrijpen. 

 In de middag ga je aan de slag met het maken van een collage. Een collage is een creatieve weergave van jouw gedachten, gevoelens en verlangens. De collage neem je mee naar huis, zodat je er nog vaker naar kunt kijken en er troost en hoop uit kunt halen.

Na afloop is er voldoende ruimte om met elkaar te delen en te reflecteren.

wie zijn wij?

De begeleiders, Neeltje van der Wouden (Verliesatelier Rotterdam) en Ellen van Leenen (www.ellenvanleenen.nl) zijn deskundigen op het gebied van rouw- en verliesbegeleiding. Daarnaast is Neeltje beeldend kunstenaar en is Ellen schrijf- en wandelcoach.

Zij bieden een no-nonsens begeleiding waarbij er aandacht is voor alles wat bij rouw komt kijken, zonder zwaar op de hand te zijn. Er is ruimte voor een lach en een traan.

wat brengt deze dag jou?

Tijd en ruimte voor jezelf en jouw rouw, waardoor je beter weet en voelt welke emoties en gevoelens er zijn. Je weet beter wat je nodig hebt en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Herkenning en erkenning van jouw gevoelens door de ontmoeting met mensen die in eenzelfde soort proces zitten.

Persoonlijke groei en reflectie doordat je aan de slag bent gegaan met de creatieve opdrachten. De opdrachten hebben ervoor gezorgd dat je je intensief bezig hebt gehouden met je rouwproces en alles wat dat met zich meebrengt. Dit geeft verlichting en nieuwe inzichten.

Je hebt je emoties op een creatieve manier kunnen uiten, waardoor je weer een stap hebt kunnen maken in je rouwproces

Een gevoel van verbondenheid en steun: In een kleine, intieme groep kun je een veilige omgeving creëren waarin deelnemers zich vrij voelen om hun rouwervaringen te delen. Door openlijk te praten over rouw, kunnen deelnemers zich gehoord en begrepen voelen, en een gevoel van verbondenheid ervaren met anderen die een vergelijkbare reis doormaken. De groepsleden kunnen onderlinge steun bieden, empathie tonen en elkaar aanmoedigen.

Door te praten over rouw, individuele creatieve opdrachten te doen en samen te komen in een kleine intieme groep, krijg je de mogelijkheid om niet alleen je eigen rouwproces te verkennen en verwerken, maar ook om steun en begrip te vinden bij anderen die dezelfde reis maken.

in het kort:

  • Alle ruimte en rust voor jou en jouw unieke rouwproces, zodat je jezelf beter begrijpt en weet wat je nodig hebt;
  • Professionele begeleiding, zodat je het niet alleen hoeft te doen;
  • Herkenning en erkenning van jouw gevoelens en emoties, zodat je het gevoel krijgt dat je niet de enige bent en mensen ontmoet die zonder veel woorden precies weten wat je doormaakt; 
  • Een kleine groep van maximaal 8 deelnemers, zodat je makkelijker je ervaringen met anderen die iets soortgelijks hebben meegemaakt kunt delen dan in een grote groep. Dit is helend en geruststellend.  
  • Creatieve werkvormen, zodat je meer bij je gevoel komt: uit je hoofd en naar je hart
  • Combinatie van individuele opdrachten en reflecteren met elkaar, zodat je je op jezelf en wat jou bezig houdt kunt concentreren en je in de gezamenlijke gesprekken kunt leren van elkaar;
  • Tussen de middag maken we een wandeling in het park, zodat je niet alleen je hoofd maar ook je lijf lekker in beweging komt;
  • De dag is geheel verzorgd met koffie, thee en een lekkere, gezonde lunch 

praktisch

We ontvangen je in Het Eventatelier, een mooie inspirerende locatie in het hartje van Rotterdam in de buurt van een stadspark

Datum: 16 juni 2023
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Het Eventatelier, Van Speijkstraat 145 D, 3014 VJ  Rotterdam
Kosten: nu eenmalig van € 249,95 voor € 149,95 (pilotprijs) incl. btw
Alle materialen zijn bij de kosten inbegrepen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang alle updates in je mailbox